Doi bărbaţi, unul din R. Moldova şi celălalt cu dublă cetăţenie, care au încercat, la sfârşitul săptămânii trecute, să treacă ilegal graniţa în România, traversând râul Prut cu ajutorul unei camere de tractor, au fost prinşi de poliţiştii de frontieră din judeţul Galaţi, care au stabilit că aceştia aveau antecedente penale, pe numele unuia dintre cei doi fiind emis un mandat european de arestare pentru trafic de droguri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei doi bărbaţi, care se deplasau pe un traseu sinuos şi păreau dezorientaţi, au fost reperaţi în zona localităţii gălăţene Măstăcani, cu autospeciala de supraveghere care funcţionează pe principiul termoviziunii, de către poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti, potrivit unui comunicat transmis luni de ITPF Iaşi.

Imediat, un echipaj mobil s-a deplasat către cei doi, constatând că nu-şi justificau prezenţa în zonă, iar unul dintre bărbaţi nu avea documente de identitate asupra sa.

"Bărbaţii au fost conduşi la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti în vederea stabilirii identităţii, iar în urma cercetărilor efectuate şi din declaraţiile lor s-a stabilt că aceştia sunt Vasile T.,  un cetăţean român şi din Republica Moldova, în vârstă de 40 de ani, şi Ilie B., cetăţean Republica Moldova, în vârstă de 28 ani, care au trecut râul Prut cu ajutorul unei camere de tractor, intenţionând să ajungă într-un stat din Spaţiul Schengen", precizează Poliţia de Frontieră.

 Pe timpul cercetărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că pe numele bărbatului de 40 de ani există un mandat european de arestare emis în anul 2016 de autorităţile din Germania pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri.

De asemenea, s-a mai constatat că celălalt bărbat  a mai fost depistat de poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Folteşti în anul 2012, încercând să treacă ilegal frontiera dintre Republica Moldova şi România, fiind apoi predat autorităţilor din ţara vecină în vederea continuării cercetărilor.

Poliţiştii de frontieră fac cercetări în acest caz pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.