Cel puţin două persoane au fost ucise vineri într-o luare de ostatici de către un bărbat care se reclamă de la gruparea jihadistă Statul Islamic, într-un supermarket din Trèbes (Aude), în apropiere de Carcassonne, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit primelor elemente ale anchetei, un bărbat ”a pătruns către ora (locală) 11.15 (12.15, ora României) în acest supermarchet Super U, iar focuri de armă au fost auzite”, a precizat o sursă apropiată dosarului. Potrivit Parchetului din Carcassonne, autorul luării de ostatici se revendică de la SI.

Secţia antiteroristă a Parchetului Parisului  a fost sesizată, iar ministrul de Interne Gérard Collomb a anunţat că se duce la faţa locului.

Ultimul atac sângeros în Franţa, vizată de o puternică ameninţare jihadistădin 2015, a avut loc pe 1 octombrie, la Marsilia şi s-a soldat cu doi morţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.