Una-două persoane au fost atinse de gloanţe vineri, într-un supermarket, la Trèbes (Aude), în apropiere de Carcassonne, în timpul unei luări de ostatici de către un bărbat care se reclamă de la gruparea jihadistă Statul Islamic, (SI), au declarat diverse pentru AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Luarea de ostatici era în curs.

Potrivit primelor elemente ale anchetei, un bărbat ”a pătruns către ora (locală) 11.15 (12.15, ora României) în acest supermarket Super U şi s-au auzit focuri de armă”, a precizat o sursă din cadrul dosarului.

Potrivit Parchetului din Carcassonne, autorul luării de ostatici se revendică de la SI.

Secţia antitero a Parchetului Parisului a fost sesizată.

Una-două persoane au fost atinse de gloanţe, potrivit jandarmeriei.

Un martor a declarat că autorul focurilor de armă - care ar fi înarmat cu cuţite, cu o armă de mână şi grenade - a strigat "Allah Akbar" când a intrat în supermarket, potrivit unei surse apropiate dosarului.

Prefectura din Aude a anunţat pe Twitter că acest sector ”este interzis”, cerând populaţiei ”să faciliteze accesul forţelor de ordine”.

Premierul Edouard Philippe a catalogat ”situaţia serioasă”.

Filiala GIGN din Toulouse a sosit la faţa locului, cu susţinerea Raid şi BRI, iar trei elicoptere survolau zona.

Gérard Collomb, aflat în deplasare vineri în Rhône, unde asista la ”botezul” promoţiei de comisari de poliţie, urmăreşte situaţia ”cu atenţie”, a anunţat Ministerul de Interne.

Cu câteva minute înainte să aibă loc această luare de ostatici, un membru CRS care se întocea de la jogging cu mai mulţi colegi, a fost rănit prin împuşcare la Carcassonne de către un bărbat înarmat care a fugit, potrivit unor surse apropiate dosarului.

În acest stadiu, nicio legătură nu a fost stabilită în mod oficial între cele două fapte.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.