Jackie Chan a lansat, miercuri, o asociaţie care va promova tinerii talentaţi din regiunea autonomă Hong Kong pentru angajarea lor în producţiile cinematografice şi de televiziune din China, scrie hollywoodreporter.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jackie Chan a lansat Association for Betterment of Hong Kong's Entertainment Industry in Mainland China (Asociaţia pentru Îmbunătăţirea Industriei de Divertisment din Hong Kong în China). Lansarea a avut loc miercuri, la Hong Kong Filmart.

Această asociaţie va face lobby pe lângă autorităţile din Beijing şi va conduce negocieri în favoarea tinerelor talente din Hong Kong pentru a le obţine roluri în filme şi în seriale de televiziune produse în China. 

După un tratat semnat în anul 2003, în vederea promovării coproducţiilor între regiunea autonomă Hong Kong şi China, actorii din acest oraş erau limitaţi la o treime din totalul rolurilor din proiectele cinematografice produse pe teritoriul ţării.  

Pentru producţiile de televiziune, limita este şi mai strictă – cu doar cinci locuri pentru talente din regiunile autonome Hong Kong şi Macao, din totalul locurilor de muncă, atât în ceea ce priveşte interpretarea, cât şi regia şi scenartistica. 

Noua asociaţie vrea să relaxeze aceste limite sau să le anuleze, argumentând că tineri talentaţi din Hong Kong sunt împiedicaţi să aibă succes, deoarece pentru producţiile din China sunt preferate staruri deja afirmate.

La eveniment, Chan a spus că actorii din Hong Kong, vorbitori ai dialectului cantoneză al limbii chineze, trebuie să aibă disponibilitatea de a se adapta în ceea ce priveşte dialectele pe care le folosesc.

Jackie Chan este preşedintele asociaţiei, din care mai fac parte actorul Eric Tsang, cofondator, cantautorul Nicholas Tse, actriţa Liza Wang Ming-chuen şi actorul Wong Cho-lam.

Jackie Chan, născut pe 7 aprilie 1954, este un actor, scenarist, regizor, coregraf şi expert în arte marţiale, originar din Hong Kong, care şi-a început cariera în anii 1960 şi a jucat în peste 150 de filme. A devenit un star la Hollywood graţie francizei ”Rush Hour” şi unor filme precum ”Kung Fu Panda” şi ”The Karate Kid”. Jackie Chan a devenit cunoscut pe plan internaţional pentru stilul său de luptă extrem de acrobatic, sincronizarea comică a scenelor de luptă cu dialoguri spumoase, folosirea armelor improvizate şi cascadorii spectaculoase.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.