Consilierii judeţeni din Buzău sprijină idealurile de reîntregire naţională ale unităţilor administrativ teritoriale din Republica Moldova şi au semnat joi o declaraţie în acest sens. Săptămâna trecută, şi consilierii locali municipali din Buzău au semnat o declaraţie de unirea a municipiului Buzău cu Republica Moldova.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Consiliul Judeţean Buzău îşi exprimă solidaritatea şi susţinerea fără rezerve a demersurilor unităţilor administrativ teritoriale din Republica Moldova şi România pentru afirmarea aspiraţiilor de reîntregire naţională. Îşi exprimă, în numele cetăţenilor judeţului Buzău, disponibilitatea totală de ajutor fraţilor români de peste Prut pentru dezvoltare economică, socială şi pentru perpetuarea valorilor spirituale româneşti. Îşi exprimă adeziunea la demersul Republicii Moldova de integrarea în Marea familie a Uniunii Europene. În anul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, împreună cu fraţii noştri din Republica Moldova, într-un singur glas şi dintr-o singură inimă să rostim: TRĂIASCĂ ROMÂNIA MARE!”, este declaraţia semnată joi de consilierii judeţeni din Buzău, ca răspuns la declaraţiile semnate în peste 100 de localităţi din Republica Moldova care doresc unirea cu România.  

Totodată, consilierii judeţeni din Buzău vor merge duminică la Soroca, raion cu care judeţul Buzău are semnat un acord de înfrăţire, pentru a participa la o şedinţă comună cu consilierii raionali şi pentru a lua parte, în 27 martie, la manifestările prilejuite de împlinirea a 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România.

De asemenea, Spitalul Raional Soroca va primi din partea autorităţilor din Buzău 90 de tone de ciment, 8.000 de kilograme de vopsea şi alte materiale de construcţii, în valoare totală de 8.000 de euro pentru renovarea unităţii medicale. Banii pentru cumpărarea materialelor de construcţii au fost strânşi din donaţii de la firme din judeţul Buzău, iar Consiliul Judeţean va asigura transportul şi formalităţile vamale ale acestora.

În 15 martie, cei 23 de consilieri locali din cadrul Consiliului Local Municipal Buzău au votat o declaraţie politică de unire cu Republica Moldova, la iniţiativa primarului Constantin Toma, care a spus că este vorba de o "unire simbolică, fără efecte juridice".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.