Consiliul de administraţie al companiei de stat CFR Călători l-a desemnat pe Leon Bărbulescu în funcţia de director general, în locul lui Iosif Szentes, a anunţat miercuri compania. Bărbulescu a fost numit pentru o perioadă de patru luni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De profesie inginer, Leon Bărbulescu are o carieră de 36 de ani în domeniul feroviar, ultima funcţie deţinută fiind cea de director proiecte contracte în cadrul Electrificare CFR.

”De asemenea, în perioada 1990-2013 a mai ocupat diferite funcţii de conducere în cadrul CFR Călători, iar între 2013-2014 a fost director coordonator proiecte europene, director general adjunct proiecte europene şi director achiziţii contracte în cadrul CNCF CFR SA”, se arată în comunicat.

Szentes a anunţat miercuri, printr-o postare pe Facebook, că nu mai ocupă funcţia de director general al companiei.

”Începând de azi nu mai sunt director general al CFR Calatori. Vă mulţumesc tuturor pentru ce aţi făcut şi veţi face în continuare pentru CFR Călători. Vă mulţumesc de asemenea pentru susţinere. Nu ştiu dacă am făcut tot ce trebuia ...dar am inima împăcată că am făcut cu bună credinţă tot ce am putut în contextul dat. Sufletul meu va rămâne alături de domeniul feroviar, de voi toţi ceferiştii şi pasionaţii adevăraţi de cale ferată”, a scris Szentes.

CFR Călători estimează pierderi de 367,68 milioane lei în acest an şi venituri totale de 2,08 miliarde lei, potrivit proiectului privind bugetul de venituri şi cheltuieli publicat recent de acţionarul majoritar, Ministerul Transporturilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.