Astrofizicianul Stephen Hawking, care a murit miercuri la vârsta de 76 de ani, va fi înhumat în Catedrala Westminster, lângă mormântul lui Isaac Newton, în timpul unei ceremonii care va avea loc mai târziu anul acesta, informează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Decanul de la Westminster, venerabilul John Hall, a spus: "Este foarte adecvat ca cenuşa profesorului Stephen Hawking să fie îngropată în abaţie, alături de distinşii săi colegi din domeniul ştiinţific. Sir Isaac Newton a fost înmormântat în Abaţie în 1727. Charles Darwin, alături de Newton, în 1882. Alţi cercetători faimoşi sunt îngropaţi sau au un memorial în apropiere, cele mai recente fiind ale fizicienilor Ernest Rutherford, în 1937, şi Joseph John Thomson, în 1940. Credem că este vital ca religia şi ştiinţa să lucreze împreună pentru a răspunde la marile întrebări ale misterului vieţii şi al Universului". 

După moartea lui Hawking, Universitatea din Cambridge l-a descris ca fiind "o inspiraţie pentru milioane". 

În 1974, la vârsta de 32 de ani, a devenit unul dintre cei mai tineri membri ai prestigiosului for de ştiinţă britanic Royal Society.

Cinci ani mai târziu, a devenit Lucasian Professor la Universitatea Cambridge, unde se mutase de la Oxford, pentru a studia astronomia teoretică şi cosmologia. Acest titlul fusese deţinut de Newton ultima dată.

„Scopul meu este simplu”, a spus el la un moment dat. „Este completa înţelegere a universului, de ce este cum este şi de ce există”.

Copiii lui Hawking, Lucy, Robert şi Tim, au spus despre tatăl lor: "A fost un mare om de ştiinţă şi un om extraordinar a cărui muncă şi moştenire va trăi pentru mulţi ani. Curajul său şi perseverenţa împreună cu geniul şi umorul au inspirat oameni din toată lumea". 

Fizicianul Stephen Hawking a fost cel mai cunoscut om de ştiinţă britanic al timpurilor noastre, un geniu care şi-a dedicat viaţa descoperirii secretelor Universului.

Este autorul popularelor cărţi „O scurtă istorie a timpului" (1988) şi „Universul într-o coajă de nucă" (2001). Cea mai mare parte a vieţii sale a fost profesor la Cambridge, iar în comunitatea ştiinţifică este cunoscut mai ales pentru teoriile sale legate de mecanica găurilor negre, graviaţie şi relativitate. Geniul său a fost comparat cu Albert Eistein şi cu Isaac Newton. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.