Muzicianul englez Ringo Starr, fost baterist al trupei The Beatles, a devenit cavaler al Coroanei Britanice, pentru serviciile aduse industriei muzicale. El a primit distincţia, marţi, de la Prinţul William, duce de Cambridge, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Palatul Buckingham, scrie bbc.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Înseamnă mult pentru mine. Înseamnă recunoaştere a reuşitelor mele. Am fost foarte încântat să accept această distincţie”, a spus muzicianul pentru BBC.

Ringo Starr a primit această distincţie la 53 de ani după ce trupa The Beatles a fost decorată cu Ordinul Imperiului Britanic. Starr a spus că de această dată i-a lipsit compania colegilor săi de trupă.

Muzicianul s-a prezentat la ceremonie însoţit de soţia lui, Barbara Bach. 

Întrebat dacă doreşte să fie numit Sir Ringo, muzicianul, al cărui nume real este Richard Starkey, a răspuns: „Încă nu ştiu. Este un titlu nou şi nu ştiu cum se foloseşte corect”.

Artistul în vârstă de 77 de ani a adăugat cu ironie că ştie ce va face cu medalia lui. „O voi purta la micul dejun”, a glumit el.

Ringo Starr (Foto: Facebook/ Ringo Starr)
Ringo Starr (Foto: Facebook/ Ringo Starr)

Ringo Starr a devenit cel de-al doilea fost membru al trupei The Beatles care a primit titlul de „Sir”, după Paul McCartney, care a primit aceeaşi distincţie în urmă cu 21 de ani.

La ceremonia de marţi au mai primit distincţii autorii Jilly Cooper şi Michael Morpurgo, fostul jucător de rugby scoţian John "Ian" McLauchlan, jucătorul de rugby galez Sam Warburton şi asistentul social Anne Shaw.

Trupa The Beatles a fost înfiinţată în anul 1960, în Liverpool, şi a devenit celebră în formula John Lennon, Paul McCartney, George Harrison şi Ringo Starr. Formaţia este considerată cea mai influentă din zona muzicii rock. Cele 27 de albume de studio, 52 de compilaţii şi 4 albume live ale sale au fost vândute în peste 180 de milioane de copii în întreaga lume. Trupa The Beatles, care s-a destrămat în 1970, a fost recompensată cu 10 premii Grammy, dar şi cu un premiu Oscar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.