CFR Călători menţine şi marţi decizia de anulare a unor trenuri din cauza vremii, astfel că 11 garnituri de pe ruta Bucureşti – Constanţa şi retur şi Faurei – Galaţi nu vor circula. În Gara de Nord din Bucureşti câteva trenuri au întârzieri între 5 şi 15 minute.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, rămân anulate trenurile IR 1581 şi IR 1587 Bucureşti Nord - Constanţa şi IR 1582 şi IR 1588 Constanţa – Bucureşti Nord, R 8002 Constanţa - Bucureşti Obor, R 8003 şi R 8001 Bucureşti Obor – Constanţa, R 8011 Bucureşti Obor – Feteşti, R 8012 Feteşti – Bucureşti Obor, R 8212 Constanţa – Faurei şi R 7373 Faurei – Galaţi.

De asemenea, în Gara de Nord din Capitală câteva trenuri au întârzieri între 5 şi 15 minute.

Noi avertizări cod galben de ninsori, polei şi intensificări ale vântului au fost emise luni după-amiază de către Administraţia Naţională de Meterorologie (ANM) şi vor fi în vigoare până marţi la ora 15.00, respectiv ora 20.00, vizând Capitala şi 18 judeţe din sudul şi vestul ţării.

Prima avertizare cod galben este în vigoare până marţi la ora 20.00.

În acest interval, vor fi perioade cu precipitaţii mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare în cea mai mare parte a ţării, astfel că pe arii restrânse se va forma polei şi local se va depune strat de zăpadă. Vântul va avea intensificări temporare în majoritatea regiunilor cu viteze de 50-60 de kilometri la oră, iar în zona montană înaltă rafalele vor depăşi 70-80 de kilometri la oră, viscolind şi spulberând zăpada. Vremea se va menţine deosebit de rece pentru această perioadă, mai spun meteorologii.

Cea de a doua avertizare cod galben este în vigoare până marţi la ora 15.00.

Conform meteorologilor, în Banat, în cea mai mare parte a Olteniei, precum şi în zona Carpaţilor Occidentali şi în vestul Carpaţilor Meridionali începând de luni seară şi până marţi dimineaţă vor fi mai ales ninsori moderate cantitativ şi se va depune strat de zăpadă, local mai consistent. Se va forma polei în sudul Olteniei.

Pe arii relativ extinse în Muntenia, în special seara şi în prima parte a nopţii de luni spre marţi (19/20 martie) vor fi precipitaţii mai ales sub formă de lapoviţă şi local se va semnala polei, apoi vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă în general de 10 - 15 centimetri.

În Dobrogea, vor fi precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare, izolat mai însemnate cantitativ, în jur de 15-20 l/mp, şi se va produce polei. Temporar, vântul va avea intensificări cu viteze în general de 50-55 kilometri la oră, mai mari în zona montană înaltă, dar şi pe litoral, pe parcursul zilei de marţi, mai spun meteorologii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.