Aproape 2.000 de apeluri au fost înregistrate în ultimele 30 de ore la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti – Ilfov (SABIf), dintre care mai multe de jumătate au fost urgenţe cod roşu şi cod galben. De asemenea, 55 de persoane au suferit luxaţii sau fracturi după ce au alunecat şi au căzut pe gheaţa formată pe trotuare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Managerul SABIf, Alis Grasu, a spus luni, în cadrul comandamentului de vreme rea convocat la Primăria Capitalei, că numărul de solicitări este mare, însă nu alarmant. 1.957 de apeluri au fost înregistrate la Serviciul de Ambulanţă în ultimele 30 de ore, dintre care 1.096 au fost urgenţe de cod roşu şi cod galben.

În 173 de cazuri a fost nevoie de intervenţia echipajelor medicale în locuri publice, iar 55 de persoane au avut traumatisme după ce au alunecat pe gheaţa formată pe trotuare şi au căzut.

Alis Grasu a atras atenţia asupra faptului că străzile laterale şi pe aleile dintre blocuri ambulanţele au probleme în ceea ce priveşte accesul, din cauza zăpezii depuse şi a poleiului.

Meteorologul Gabriela Băncilă a spus că vremea se menţine rece întreaga săptămână şi în Capitală, urmând ca temperaturile pe timpul nopţii să ajungă la -7 grade.

"Va fi o săptămână rece. ANM a emis astăzi o atenţionare cod galben valabilă începând de această seară, ora 18.00, până mâine ora 15.00. Aşteptăm ca precipitaţiile să îşi facă apariţia, urmând să fie la început, în prima parte a nopţii, sub formă de ploaie, apoi sub formă de ninsoare. Va ninge şi mâine până la prânz, iar stratul de zăpadă la final va fi în jur de 7-12 centimetri, izolat 15 centimetri în unele cartiere. Vântul nu va avea intensificări similare cu cele de ieri, 35-40 de kilometri pe oră, dar va fi polei. După acest cod galben, ANM precizează că vremea deosebit de rece se va menţine până la sfârşitul săptămânii. Temperaturile pe timpul zilei vor fi în jurul pragului de îngheţ, iar noaptea între -7 şi -5 grade”, a declarat Gabriela Băncilă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.