Pilotul militar ucrainean acuzat de Rusia că a provocat, în iulie 2014, prăbuşirea cursei Malaysian Airlines MH17, la bordul căreia se aflau 298 persoane, s-a sinucis, împuşcându-se cu un pistol, conform presei din Ucraina, care citează surse din poliţie, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vladislav Voloshyn a fost găsit mort în locuinţa sa din oraşul Mykolaiv. El a fost transportat cu o ambulanţă la spital, însă nu a putut fi salvat.

Rudele pilotului care erau în apartament în momentul incidentului au spus că în ultima perioadă bărbatul trecea printr-o depresie.

Oficialii ruşi susţin că avionul de război al lui Voloshyn a doborât zborul MH17 şi că a fost folosită o rachetă ucraineană de tip Buk. Căpitanul Vladyslav Voloshyn, considerat erou de război în Ucraina, a catalogat afirmaţiile Rusiei ca fiind minciuni.

Investigatorii olandezi au ajuns la concluzia că o rachetă rusească Buk a atacat avionul, omorând 298 de persoane.

De asemenea, experţi independenţi de investigaţia olandeză au spus că dovezile indică faptul că o rachetă rusească lansată de rebelii pro-ruşi sau de o unitate militară rusească se află în spatele atacului.

Voloshyn a luat parte la 33 de misiuni de combat cu un avion de război de tip Su-25 împotriva rebelilor separatişti susţinuţi de Rusia în estul Ucrainei, iar după acuzaţiile lansate la adresa sa a demisionat din Fortele Aeriene ale Ucrainei.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.