Trei dintre cei cinci agenţi de la Poliţia Autostrăzi acuzaţi de luare de mită, abuz în serviciu şi fals material au fost reţinuţi pentru 24 de ore. Al patrulea a fost plasat sub control judiciar, iar altul va fi cercetat în libertate. Toţi au fost ridicaţi şi duşi la audieri în urma percheziţiilor de joi desfăşurate în Ialomiţa şi Constanţa, de ofiteţii Direcţiei Generale Antucorupţie (DGA).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unor surse judiciare, trei dintre agenţi sunt acuzaţi că ar fi comis între 15 şi 24 de fapte de luare de mită şi au fost reţinuţi. 

Un alt agent a fost plasat sub control judiciar, iar cel de-al cincilea vizat în dosar va fi cercetat în libertate. 

Joi, ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa, au făcut cinci percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Ialomiţa şi Constanţa şi au pus în executare un număr de 5 mandate de aducere, emise pe numele a cinci suspecţi, agenţi de poliţie în cadrul I.G.P.R. – Brigada Autostrăzi şi Misiuni Speciale, cercetaţi pentru săvârşirea  infracţiunilor de luare de mită, abuz în serviciu şi fals material în înscrisuri oficiale.

”În fapt, în perioada iulie – august 2017, în timp ce suspecţii  se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu, de supraveghere şi control al traficului rutier pe Autostrada A2, au pretins şi primit sume de bani sau bunuri de la mai mulţi conducători auto, pentru a nu proceda la sancţionarea contravenţională. De asemenea, au existat mai multe situaţii în care unii dintre agenţii de poliţie care au constatat abateri la regimul circulaţiei pe drumurile publice, nu au aplicat sancţiuni contravenţionale. Din probatoriul administrat a rezultat că doi agenţi de poliţie au întocmit şi semnat în fals, în locul contravenientului, un proces-verbal de contravenţie”, a anunţat DGA, într-un comunicat. 

Cauza penală a fost iniţiată ca urmare a sesizării din oficiu a lucrătorilor de poliţie judiciară din cadrul DGA, iar percheziţiile domiciliare au fost efectuate cu sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Constanţa.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.