Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În această piesă, muzicianul britanic recită o traducere în engleză din opera poetului palestinian Mahmoud Darwish. Versurile strigate de Roger Waters sunt cele din "Discursul indianului roşu", un poem care face o paralelă între amerindieni şi palestinieni. 

Roger Waters a mai boicotat în trecut Israelul. Membrii Trio Joubran au afirmat luni pe pagina de Facebook că "Supremacy" este un răspuns pentru Donald Trump printr-un mesaj însoţit de hashtag-uri potrivit cărora "Ierusalimul este capitala Palestinei". 

Preşedintele american Donald Trump a anunţat pe 6 decembrie 2017 decizia sa de a recunoaşte Iersalimul drept capitală a Israelului, după decenii de diplomaţie americană şi consens internaţional. 

Israelul consideră întregul Ierusalim capitala sa, în timp ce palestinienii vor să facă din Ierusalimul de Est, ocupat şi anexat de Israel, capitala Statului la care aspiră. 

Roger Waters şi Trio Joubran au înregistrat la Paris şi Londra această melodie, produsă de Renaud Letang, după declaraţia lui Trump. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.