Fostul deputat Sebastian Ghiţă a afirmat miercuri seară, într-un interviu acordat jurnalistului Ion Cristoiu, că ceea ce l-a determinat să fugă a fost tocmai atitudinea celor de la petrecerea de la SRI, din seara plecării sale, el susţinând că toţi ştiau că va fi arestat şi că "a fost o senzaţie foarte urâtă".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Referindu-se la prezenţa sa la acel eveniment, Ghiţă a explicat că la astfel de întâlniri "conducerea Serviciului, adjuncţii, vin, dau mâna, schimbă câteva vorbe cu cei din comisie care îşi încheie mandatul" şi că a mers şi el la acea întâlnire căutând să se uite încă odată în ochii lui Florian Coldea.

"Timp de doi, trei ani, poate mai mult, naiv eu, i-am explicat eu şi lui şi lui Kovesi şi lui Maior şi celor din comisie, ce se întâmplă cu oamenii ăştia, nici nu ştiam atunci că toţi procurorii stau la masă, falsifică înregistrări. I-am spus: Domnule, nu e în regulă. El făcea pe miratul. Nu mi-am închipuit că în doi trei ani nu o să mă bage un pic în seamă după atâtea lucruri întâmplate între noi. Maior zicea că lucrurile trebuie verificate", a relatat Sebastian Ghiţă, subliniind că "Maior şi Coldea nu sunt în aceeaşi situaţie". 

El a susţinut că atitudinea faţă de el a celor de acolo l-a determinat să plece.

"Cei de la petrecere ştiau toţi că voi fi arestat. Eram mort, dar eu nu ştiam. Eram mort viu. Georgian Pop mă trăgea de ureche, alt senator mai în vârstă mă mângaia aşa, pe cap.A fost o senzaţie foarte urâtă. Mă compătimea toată lumea. M-a îngrijorat situaţia, pentru că totuşi te aştepţi în societate să găseşti judecători, şefi de instituţii, oameni chemaţi să apere cetăţenii, nu doar o dorinţă solidă să îl vezi pe celălalt mort", a povestit Sebastian Ghiţă.

El a apreciat că atât timp cât oamenii l-au votat în Parlament, a fost în comisia SRI, a participat la toate aceste acţiuni, se consideră "un om de încredere în România".

"După ce aflăm tot adevărul despre acele dosare falsificate ale mele, mă voi putea întoarce la acel nivel de încredere", a declarat Sebastian Ghiţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.