Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, afirmă, miercuri seară, într-o postare pe Facebook, că îşi exprimă solidaritatea cu Marea Britanie şi condamnă cu fermitate utilizarea unui agent neurotoxic în Salisbury, pe teritoriul unui stat aliat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Condamn cu fermitate utilizarea unui agent neurotoxic pe teritoriul unui stat aliat al României, acţiune care încalcă principii de drept internaţional. Exprim deplina solidaritate cu Marea Britanie!”, se arată în mesajul postat pe Facebook de Liviu Dragnea.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a precizat că se declară solidar cu Marea Britanie şi condamnă ferm folosirea unui agent neurotoxic. Declaraţia MAE vine după ce Londra a anunţat expulzarea a 23 de diplomaţi ruşi în acest scandal.

„Ne exprimăm solidaritatea cu Regatul Unit şi condamnăm ferm folosirea unui agent neurotoxic în Salisbury, pe teritoriul unui stat aliat”, se arată în mesajul postat de Ministerul Afacerilor Externe pe contul de Twitter.

Londra urmează să expulzeze 23 de diplomaţi ruşi, după ce Moscova a refuzat să explice cum un agent neurotoxic rusesc a fost folosit împotriva unui fost dublu agent rus, fostul colonel GRU Serghei Skripal, la Salisbury, a anunţat miercuri premierul britabic Theresa May în Parlament, relatează BBC News.

Diplomaţii au la dispoziţie o săptămână să părăsească regatul.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.