Zeci de gospodării din mai multe loalităţi din judeţul Braşov au fost inun date, marţi seară, pompierii acţionând cu motopompe pentru scoaterea apei. De asemenea, intervin localinicii care pun saci cu nisip, pentru a împiedica avansarea apei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov, aporoximativ 60 de gospodării din localitatea Acris, Vama Buzăului, au fost inundate. ”Sunt la fata locului Poliţia, primarul, viceprimarul şi mai multi cetăţeni care acţionează cu utilaje şi saci de nisip”, au precizat reprezentanţii ISU. De asemenea, în localitate apa a intrat în zece subsoluri şi se intervine cu motopompe pentru scoaterea apei. O altă situaţie de urgenţă se înregistrează în localitatea Teliu, unde mai multe terenuri sunt inundate. La faţa locului acţionează deocamdată Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă. Hidrologii au emis, marţi, o avertizare cod roşu de inundaţii pentru două bazine hidrografice din judeţele Harghita şi Braşov, unde se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu efecte de inundaţii şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de pericol. Avertizarea emisă de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor este în vigoare de marţi, de la ora 17.15, până la miezul nopţii, în bazinele hidrografice Homorodul Mic şi Homorodul Mare din judeţele Harghita şi Braşov. Potrivit hidrologilor, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore şi a celor prognozate, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu efecte de inundaţii şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de pericol în bazinele hidrografice Homorodul Mic şi Homorodul Mare din judeţele Harghita şi Braşov.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.