Liderul PSD, Liviu Dragnea, a susţinut, marţi seară, la Antena 3, că înaintea alegerilor din partid din 2015, când a candidat pentru funcţia de preşedinte interimar, Gabriel Oprea i-a spus că "a vorbit cu statul de drept", care i-a transmis că Valeriu Zgonea trebuie să fie numărul unu în partid, iar el numărul doi, după care a fost chemat de Oprea într-un restaurant, iar acesta i-a comunicat că a vorbit cu statul de drept, care ar fi fost de acord ca el să conducă PSD. El a mai susţinut că Oprea i-ar fi spus că cel cu care a vorbit era Florian Coldea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fostul ministru Gabriel Oprea a scris pe Facebook, săptămâna trecută, că au existat multe momente în care faptul că a apelat la sprijinul său i-a fost de mare ajutor lui Liviu Dragnea, ajutor care "a fost decisiv pentru destinul lui politic si chiar personal". Oprea a dat ca exemplu anul 2004, când el era ministru al Administraţiei, iar Dragnea i-a cerut să-l ajute să devină şeful preşedinţilor de Consilii Judeţene din PSD şi 2015, când i-a cerut sprijinul pentru a deveni preşedintele PSD.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, i-a răspuns lui Oprea, marţi seară, subliniind că "trebuie să spună ce s-a întâmplat atunci".

"Domnul Oprea a spus că m-a ajutat pe mine să devin preşedintele interimar al partidului în 2015. Îmi pare rău că s-a dus pe subiectul ăsta. Trebuie să spun ce s-a întâmplat atunci. (...) Eu îmi dădusem demisia din funcţie, era luni după-amiază, peste două zile, miercuri, urma Comitetul executiv în care membrii Cex-ului trebuia să aleagă preşedintele interimar. Şi domnul Oprea mi-a zis: «am înţeles de la statul de drept că Zgonea trebuie sa fie numărul unu la partid şi tu numărul doi, eu cu tine o să conducem şi Zgonea o să fie aşa». I-am spus: «Gabi, nu ştiu ce ai înţeles tu, dar eu miercuri voi candida şi cred că voi fi ales preşedinte interimar al PSD»«Păi nu se poate, eu nu am înţeles asta». Şi pune mâna pe telefon şi sună la statul de drept. Nu ştiu ce îi spunea cel cu care vorbea, dar el îi spune «Liviu nu ştie nimic din ce mi-aţi spus voi mie, adică el candidează şi zice că va şi câştiga». Eu vin cu el la voi. Şi eu zic: «stai puţin, eu nu merg nicăieri, mi-ai zis că vrei să vorbim, am vorbit, ţi-am zis că o să candidez, cred că o să câştig, nu ştiu ce ai vorbit, cu cine ai vorbit». Mi-a zis că a vorbit cu Coldea la telefon".

El a susţinut că seara era cu câţiva prieteni şi a fost sunat insistent de Gabriel Oprea, pentru a se întâlni cu el, astfel că a mers la un restaurant din Piaţa Amzei. În separeu erau domnul Oprea şi domnul Zgonea. Ulterior a venit şi Marian Oprişan. Mi-a zis că a vorbit la statul de drept şi «se acceptă ca tu să fii preşedinte interimar şi Zgonea numărului doi». I-am zis: «Nu ştiu ce ai vorbit şi cu cine, nu mai vreau să discutăm subiectul ăsta. Partidul va hotărî miercuri». Asta a fost discuţia despre această speţă ridicată de domnul Oprea în spaţiul public”, a spus Liviu Dragnea.

"Habar n-am dacă la celălalt capăt al firului era domnul Coldea. Asta spunea domnul Oprea. Nu cred că minte, e totuşi un ofiţer de onoare.”, a mai susţinut Dragnea.

El a mai susţinut că l-au "durut" desele întâlniri pe care Gabriel Oprea le-a avut cu colegi ai săi din PSD "care făceau mult zgomot înainte de congres, în special Codrin Ştefănescu". "La aceste întâlniri se spune că se discuta despre cum se se facă, să se desfacă in partid", a mai spus liderul PSD.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.