Pompierii intervin, marţi seară, pentru evacuarea apei din mai multe gospodării din judeţul Covasna afectate de inundaţii. În zonă plouă abundent, iar judeţul este sub cod roşu de inundaţii, până miercuri dimineaţă la ora 6.00.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), în urma precipitaţiilor abundente inregistrate în judeţul Covasna, subunităţile de intervenţie ale Inspectoratului Judeţean pentru Situatii de Urgenta acţionează pentru evacuarea apei din gospodăriile populaţiei din localităţile Floroaia, Băcel şi Brădet.Pompierii militari din cadrul Detaşamentului de pompieri Sfântu Gheorghe, împreună cu echipe ale Sistemului de Gospodarire a Apelor, intervin cu trei motopompe pentru evacuarea apei din zona afectată a localităţii Băcel.

De asemenea, Pichetul de pompieri Întorsura Buzăului intervine în localităţile Floroaia şi Brădet pentru evacuarea apei din mai multe gospodării.

 

”Situaţia din teren este permanent monitorizată de echipaje de pompieri, personal din cadrul Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă şi echipaje ale SGA Covasna, iar dacă situatia o va impune, vor suplimentate forţelele şi mijloacele de intervenţie”, anunţă IGSU.

La rândul lor, reprezentanţii ISU Covasna au anunţat că pompierii intervin, la ora transmiterii acestei ştiri, pentru evacuarea apei din mai multe subsoluri şi anexe din Sfântu Gheorghe şi Sita Buzăului.

 

”Echipajele de intervenţie au reuşit salvarea a peste 30 de ovine surprinse într-un grajd afectat de inundaţii. Alături de pompierii militari intervin şi echipaje ale CLSU Sita Buzăului cu un buldoexcavator pentru îndepărtarea blocajelor survenite la un pod situat pe DN 10”, au precizat reprezentanţii ISU Covasna.

Judeţul Covasna se află sub incidenţa codului roşu de inundaţii pe râul Buzău, până miercuri dimineaţă, la ora 06:00. Ulterior, până la ora 22.00, va fi cod portocaliu de inundaţii locale.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.