Spectacolul "Interzis sub 18 ani", de Mihaela Michailov, va putea fi urmărit într-o reprezentaţie specială, accesibiliă şi persoanelor cu deficienţe vizuale, vineri, de la ora 20.00, la Sala Studio a Teatrului Excelsior.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceasta face parte din programul socio-umanitar "Şi noi vedem teatru", pe care Teatrul Excelsior l-a demarat anul trecut cu sprijinul Primăriei Municipiului Bucureşti.

Programul se derulează lunar şi are ca scop accesibilizarea spectacolelor aflate în repertoriul instituţiei adaptându-le orizontului de receptare specific persoanelor cu deficienţe de văz - o categorie de public care nu beneficiază de o ofertă culturală adecvată nevoilor sale.

Fiecare dintre spectacolele astfel accesibilizate începe cu un traseu ghidat, pe parcursul căruia publicul cu deficienţe vizuale are ocazia de a se familiariza cu elementele spaţiului de joc, descoperind totodată detalii definitorii pentru universul piesei cu ajutorul simţului tactil şi al explicaţiilor primite din partea personalului teatrului. Odată trasată această „hartă” imaginară, participanţii primesc câte o pereche de căşti prin intermediul cărora un narator descrie în timp real momentele desfăşurării scenice a poveştii. 

"Interzis sub 18 ani" este spectacolul unei confruntări-elastic. De o parte sunt copiii care vor să decidă pentru ei, copleşiţi la un moment dat de apăsarea propriilor lor decizii, de cealaltă parte sunt părinţii care trăiesc între semi-maturizare, absenţă temporară şi hiper-implicare în viaţa copiilor. Copii căutându-şi bezmetic un sens şi părinţii care le vor tot binele din lume. Doar că, uneori, „binele” îi încurcă pe toţi. Fiecare devine captiv într-un cerc de angoase apăsătoare", este părerea autoarei piesei, Mihaela Michailov. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.