Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, care s-a întâlnit, marţi, cu reprezentanţii Băncii Mondiale, le-a propus acestora finanţarea unor centre regionale de arhive, care să fie construite la nivelul fiecăeri curţi de apel, în cadrul unui proiect vizând îmbunătăţinerea serviciilor judiciare, început în vara anului trecut, cu un buget de 65 de milioane de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Justiţiei, Tudorel Toader s-a întâlnit, la Ministerul Justiţiei, cu Roby Senderowitsch, practice manager la Banca Mondială, discuţiile fiind axate pe stadiul implementării proiectului Îmbunătăţirea Serviciilor Judiciare. Conform acordului de împrumut, proiectul vizează îmbunătăţirea funcţionării instanţelor şi a instituţiilor aflate sub autoritatea Ministerului Justiţiei,  îmbunătăţirea activităţii Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, şi a activităţii parchetelor.

Ministrul justiţiei a avansat posibilitatea finanţării prin acest proiect a unor centre regionale de arhivă, construite la nivelul fiecărei curţi de apel.

Proiectul a început în 3 august, se desfăşoară pe o perioadă de şase ani şi are un buget de 65 milioane de euro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.