China plănuieşte să elimine autoritatea de reglementare a industriilor de media şi divertisment şi să o înlocuiască cu un nou organism, aflat sub un control mai strict al Partidului Comunist, scrie hollywoodreporter.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Propunerea pentru această modificare a fost dezvăluită marţi, într-un nou set de documente prezentate în Congresul Naţional al Poporului Chinez, pentru a fi deliberate în această săptămână.

Această propunere presupune eliminarea autorităţii State Administration of Press, Publication, Radio, Film and Television (SAPPRFT) şi înlocuirea cu un nou organism care operează la nivelul Consiliul de Stat al Republicii Populare Chineze. 

Potrivit agenţiei de presă chineze Xinhua, organismul aflat în subordinea Consiliului de Stat al Republicii Populare Chineze va fi responsabil, între altele, cu elaborarea de politici şi măsuri pentru managementul posturilor de radio şi televiziune şi cu implementarea acestora, precum şi cu promovarea reformei instituţionale în aceste sectoare, importarea de programe de radio şi TV şi facilitarea dezvoltării sectoarelor la nivel global. 

Această propunere face parte dintr-un plan de schimbare mai larg al guvernului, care are scopul de a elimina birocraţia, crescând rolul central al preşedintelui Xi Jinping şi conducerea partidului în toate aspectele legate de elaborare a politicilor.

Duminică, parlamentul a votat o serie de amendamente constituţionale, inclusiv pe cel care înlătură limitele mandatului prezidenţial. Astfel, preşedintele chinez Xi Jinping va putea rămâne în funcţie pe perioadă nedeterminată.

SAPPRFT, în forma actuală, a fost înfiinţată în martie 2013, prin unirea a două organisme de reglementare aflate în subordinea guvernului - State Administration of Radio, Film, and Television (Administraţia de Stat pentru Radio, Film şi Televiziune - SARFT) şi General Administration of Press and Publication (Administraţia Generală pentru Presă şi Publicare).

SAPPRFT controlează companii de media deţinute de stat precum China Central Television şi China Film Group şi este autoritatea responsabilă cu cenzura pentru toate instituţiile media din China. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.