Conducerea Sindicatului Naţional SINPEN 2016 Constanţa solicită premierului Viorica Dăncilă demiterea conducerii Penitenciarului Poarta Albă, dar şi a directorului general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP). Sindicaliştii spun că problemele de la Peniteciarul Poarta Albă, printre care un ultraj, două sinucideri, o tentativă de sinucid, dar şi modificarea unilaterală a contractului colectiv de muncă au fost aduse la cunoştinţa conducerii ANP care nu a luat măsuri concrete.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sindicatul Naţional SINPEN 2016 Constanţa, membru al Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, a transmis, duminică, o scrisoare deschisă premierului Viorica Dăncilă, în care sunt aduse la cunoştinţă nereguli de la Penitenciarul Poarta Albă.

“Având în vedere abuzurile conducerii Penitenciarului Constanţa-Poarta Albă, reprezentată prin Florentin Muscalu – director, şi Petrică Bănuţă – director adjunct, ţinând cont că în decursul anului 2017, au avut loc mai multe evenimente negative, în care a fost implicat personalul unităţii: două sinucideri, o tentativă de suicid, un ultraj. Tot în anul 2017 au existat cazuri de nerespectare a prevederilor legale a angajatorului în ceea ce priveşte:  evaluarea profesională, modificarea unilaterală a programului de muncă”, se arată în scrisoarea transmisă către Viorica Dăncilă.

De asemenea, sursa citată menţionează că există deficienţe în privinţa relaţiei angajator – sindicat pentru că nu se răspune în termenul legal de 30 de zile la majoritatea adreselor înaintate de către sindicat, nu s-a finalizat amenajarea sediului sindicatului, iar sindicatul nu este consultat în legătură cu rescrierea Statului de organizare.

“Toate aceste aspecte au fost aduse la cunoştinţa Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, fără a se lua însă măsuri concrete. Solicităm public demiterea Directorului general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi a conducerii operative a Penitenciarului Constanţa-Poarta Albă”, se arată în finalul scrisorii, semnate de Virgil Cîrstea, preşedintele Sindicatului Naţional SINPEN 2016 Constanţa.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.