Cancelarul german în exerciţiu Angela Merkel a criticat, prin vocea purtătorului său de cuvânt, o vizită efectuată de patru deputaţi germani de extremă dreapta la Damasc în vederea unor întâlniri cu apropiaţi ai regimului lui Bashar al-Assad, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cei care curtează regimul (sirian) se descalifică singuri”, a declarat miercuri, la Berlin, Steffen Seibert.

”Regimul sirian arată zi de zi cât de inuman este”, a continuat el, apreciind că al-Assad ”impune sau acceptă” violenţe vizând civili la Idleb, Alep, în Ghouta de Est.

O delegaţie de patru deputaţi şi doi aleşi regionali din cadrul Alternativei pentru Germania (AfD, extremă dreapta) se aflau la momentul acestor declaraţii în vizită la Damasc.

Delegaţia a fost primită de către muftiul Siriei Ahmad Badredin Hassoun marţi.

Extrema dreaptă germană afirmă că s-a dus în capitala siriană pentru ”a se informa la faţa locului despre situaţia umanitară”, deoarece presa germană ”nu le dă o posibilitate fiabilă să-şi facă o părere despre situaţia reală” din această ţară devastată de război.

Ei s-au declarat ”surprinşi de normalitatea care există” pe străzile Damascului şi şi-au exprimat satisfacţia faţă de faptul că au văzut că ”femeile pot să se deplaseze fără să poarte văl în metropola remarcabil de curată”.

Principalele două formaţiuni germane, conservatorii Angelei Merkel şi social-democraţii, tocmai au decis să formeze o nouă mare coaliţie guvernamentală.

Într-un interviu pentru Der Spiegel, ministrul Justiţiei Heiko Maas nu a exclus ca membri AfD să fie supuşi unei supravegheri strânse a serviciilor germane de informaţii interne.

”Anumite curente din AfD par că au vrut să facă din partid un refugiu politic al neonaziştilor”, a declarat ministrul social-democrat.

O asemenea supraveghere este rezervată, în principiu, grupărilor celor mai radicale, suspectate de practici anticonstituţionale, care pot pune în pericol securitatea statului.

Ea ar fi excepţoională în cazul unui partid reprezentat în Bundestag (Camera inferioară a Parlamentului german).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.