Una dintre liderele mişcării „Time's Up”, Tina Tchen, fostă şefă a staff-ului lui Michelle Obama, a fost desemnată de Recording Academy, marţi, să conducă o echipă care va avea scopul de a îmbunătăţi reprezentarea femeilor la galele Grammy, scrie AFP.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această numire vine după controversa generată de slaba reprezentare a femeilor în acest an la premiile din industria muzicală. 

Tchen este una dintre liderele fondului de apărare inclus în campania „Time's Up”, care a fost lansată în ianuarie de femei de la Hollywood pentru a combate problema hărţuirii sexuale în mai multe industrii. 

„Industria muzicală se confruntă cu numeroase provocări – de la a combate prejudecăţi la a se asigura că femeile sunt reprezentate şi respectate în comunitate”, a spus Tchen. 

Tchen conduce biroul din Chicago al firmei de avocatură Buckley Sandler LLP. Ea a condus consiliul de la Casa Albă dedicat femeilor şi fetelor iniţiat de administraţia Obama pentru a include bunăstarea femeilor în procesul de decizie al guvernului federal.

Mai multe artiste s-au declarat nemulţumite de numărul mic de femei câştigătoare sau nominalizate la gala din acest an a premiilor Grammy, care a avut loc pe 28 ianuarie. Bruno Mars a fost marele câştigător al evenimentului. 

Luna trecută, Neil Portnow, preşedintele Recording Academy, a promis că va lua măsuri pentru a rezolva problema discriminării de gen, după ce mai multe femei din industria muzicală i-au cerut demisia în urma unei explicaţii controversate pe care a dat-o cu privire la motivul pentru care nu sunt premiate mai multe artiste.

„Femeile care au creativitatea în inimă şi suflet, care vor să fie muzicieni, (...) ingineri, producători, şi să facă parte din această industrie (...) trebuie să mărească ritmul", a spus el, referindu-se la cvasiabsenţa femeilor laureate cu un Grammy anul acesta.

„Putem ajuta la conducerea industriei către crearea unei comunităţi muzicale în care sunt reprezentaţi toţi artiştii”, a spus Portnow, după numirea Tinei Tchen.

Recording Academy a transmis că echipa de lucru condusă de Tchen, alţi membri ai acesteia urmând să fie anunţaţi, va face recomandări despre cum să fie incluse mai bine comunităţi slab reprezentate, atât în ceea ce priveşte gala, cât şi în decizia de acordare a premiilor. 

O singură femeie, Lorde, a fost nominalizată pentru albumul anului la gala Grammy, la cea mai recentă ediţie a acesui eveniment. 

Cântăreţul Bruno Mars a fost marele câştigător al galei, deşi rapperul Jay Z a dominat lista nominalizărilor la premiile Grammy cu albumul „4:44”, ce a primit opt menţionări. Mars a primit şapte premii, inclusiv la categoriile cel mai bun album al anului, cel mai bun cântec al anului şi înregistrarea anului.

Gala a fost marcată, totuşi, de mişcarea „Time's Up”, cântăreaţa Kesha interpretând melodia „Praying” inspirată din propria sa experinţă de abuz sexual, iar artista Janelle Monae susţinând un discurs despre această campanie. Mai mulţi participanţi la eveniment s-au prezentat pe covorul roşu cu trandafiri albi, în semn de susţinere a demersului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.