Magistraţii de la Secţia de contencios administrativ şi fiscal din cadrul Tribunalului Prahova au dispus intrarea în procedura generală a falimentului a companiei SC ASESOFT INTERNATIONAL SA., într-un dosar înregistrat în anul 2014 şi în care zeci de autorităţi publice, firme, bănci şi companii de leasing apar în calitate de creditori. În paralel, într-un alt dosar, există interdicţia privind iniţierea procedurii de dizolvare sau lichidare faţă de S.C. Asesoft International S.A, măsura fiind dispusă ca urmare a solicitării DNA, care cercetează penal compania într-un dosar de corupţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Judecătorii de la Secţia de contencios administrativ a Tribunalului Prahova au decis intrarea în faliment a SC Asesoft International SA., într-un dosar înregistrat pe rolul Tribunalului Prahova în luna august a anului 2014.

”Admite cererea administratorului judiciar. În temeiul  art. 145 lit. A rap. la art.146 din Legea privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă; Dispune intrarea în procedura generală a falimentului a debitorului SC ASESOFT INTERNATIONAL SA. În temeiul art.145 alin 2 din Legea privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, Desemnează în calitate de lichidator judiciar provizoriu pe CITR Filiala Bucureşti SPRL , care va îndeplini atribuţiile prevăzute de art.64 din lege,cu o retribuţie de 1.500 lei În temeiul art.145 alin.2 din Legea privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, dispune dizolvarea societăţii debitoare şi ridicarea dreptului de administrare al debitorului” este soluţia pronunţată de Tribunalul Prahova.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de şapte zile de la comunicare.

În acest dosar care se află pe rolul Tribunalului Prahova pe lista creditorilor figurează zeci de persoane juridice, companii şi instituţii publice, printre care ANAF, Direcţia generală de administrare a Marilor Contribuabili, Banca de Export Import a României Eximbank SA, direcţiile de taxe şi impozite locale din sectoarele 1 şi 6, oraşele Sinaia şi Băicoi, comuna Ariceştii Rahtivani, toate din judeţul Prahova, Veolia Energie Prahova, furnizor de agent termic, precum şi bănci, companii de leasinf, firme de software sau cu alte domenii de activitate.

Decizia privind intrarea în faliment a Asesoft International a fost luată în contextul în care în 25 ianuarie magistraţii Tribunalului Prahova au prelungit din nou interdicţia privind iniţierea procedurii de dizolvare sau lichidare faţă de S.C. Asesoft International S.A. şi S.C. Teamnet International S.A., măsura fiind dispusă ca urmare a solicitării DNA, care a deschis un doar penal în care cele două firme sunt inculpate alături de fostul deputat Sebastian Ghiţă şi de alte persoane.

Iniţial, interdicţia privind lichidarea celor două firme a fost dispusă la sfârşitul lunii martie a anului trecut, ulterior măsura fiind prelungită la fiecare 60 de zile.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.