Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica şi-a planificat un program de investiţii de 1,7 miliarde lei până în 2020, cea mai mare parte din surse proprii, potrivit unor documente aprobate luni de acţionari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Din suma totală, în acest an compania urmează să aloce pentru investiţii 420,7 milioane lei, alte 637,8 milioane lei. În plus, în anul 2020, Transelectrica vrea să aloce pentru investiţii alte 657,5 milioane lei.

Investiţiile vor fi direcţionate în modernizarea şi retehnologizarea unor staţii electrice, în creşterea capacităţii de interconexiune cu ţările vecine, precum şi în integrarea producţiei de centrale noi şi eliminarea congestiilor.

Acţionarii companiei au aprobat totodată şi bugetul de venituri şi cheltuieli pentru acest an. Astfel, compania estimează că va livra consumatorilor o cantitate de energie electrică de 55 TWh, cu 1 TWh mai mult decât cantitatea bugetată anul trecut.

Veniturile totale prognozate pentru acest an sunt de 2,81 miliarde lei, în scădere cu 9%, în timp ce cheltuielile totale sunt estimate la 2,72 miliarde lei, mai mici cu aproape 7%.

Profitul net bugetat pentru acest an se ridică la 72,78 milioane lei.

Compania a raportat anul trecut un profit net de 26,4 milioane lei, în scădere cu 90%, de la 272,36 milioane lei în anul anterior.

De asemenea, veniturile totale au urcat anul trecut cu peste 12%, la 3,06 miliarde lei, de la 2,72 miliarde lei în 2016.

Transelectrica este operatorul de Transport şi de Sistem din România, care gestionează 81 staţii electrice de transformare, cu o capacitate de circa 35.000 MVA şi peste 9.000 de kilometri de linii electrice aeriene de 110/220 kV, 400 kV şi 750 kV, aflate în gestiunea a opt sucursale de transport.

Compania are circa 2.200 de salariaţi şi se află sub autoritatea Ministerului Economiei.

Transelectrica are o capitalizare de 1,8 miliarde lei.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.