Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni, referitor la votul eurodeputaţilor PSD împotriva unei rezoluţii propuse de social-democraţii (S&D) europeni privind activarea Articolului 7 din Tratatul UE privind Polonia, că „fiecare votează potrivit conştiinţei” şi că ”era o decizie foarte grea”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Fiecare votează potrivit conştiinţei. Era o decizie foarte grea. Fiecare a cântărit-o foarte bine”, a spus Liviu Dragnea.

Întrebat dacă este de acord cu votul acestora, Dragnea a spus că au apărut discuţii potrivit cărora există un risc al diminuării coeziunii Uniunii Europene, iar „pedepsele aplicate unor state membre nu ar ajuta coeziunea”.

„Eu am un punct de vedere conturat destul de bine în această privinţă – se vorbeşte de foarte mult timp şi vedem că au apărut discuţii în UE, se vorbeşte de un risc de a scădea coeziunea în cadul UE. În astfel de situaţii cred că instituţiile europene trebuie să fie mai grijulii cu statele membre, mai atente cu statele membre, pentru că, până la urmă, cei mai importanţi sunt cetăţenii europeni, care trebuie să simtă că instituţiile europene lucrează pentru ei. Măsuri, pedepse aplicate unor state membre nu cred că ajută coeziunea. Eu îmi doresc ca UE să fie mai puternică, mai coezivă şi mai performantă şi să înceapă să aibă o componentă socială mult mai importantă şi să înceapă să înţeleagă că orice pachet de politici publice naţionale sau europene trebuie să aibă în centru cetăţeanul", a susţinut liderul PSD.

Europarlamentarii PSD au votat împotriva unei rezoluţii iniţiate de grupul Aliantei Progresiste a Socialistilor şi Democratilor din Parlamentul European (S&D), din care fac parte şi ei, privind activarea Articolului 7 din Tratatul de la Lisabona împotriva Poloniei, ca urmare a îngrijorărilor generate de reforma judiciară.

Rezoluţia a fost iniţiată de Claude Moraes, membru în Alianţa Progresistă a Socialiştilor Democraţi (S&D), familie din care face parte şi PSD. Mores a dorit ca decizia Comisiei Europene de activare Articolului 7 din Tratatul de la Lisabona, care ar putea, în mod teoretic, să conducă la o suspendare a drepturilor de vot ale Varşoviei în Consiliul European, deoarece ţara, consideră Bruxelles-ul, a încălcat statul de drept.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.