Preşedintele american Donald Trump a avertizat sâmbătă, pe Twitter, că ar putea impune taxe vamale pentru importurile de automobile, dacă liderii europeni vor mări tarifele pentru bunurile americane, ca reacţie la tarifele pentru oţel şi aluminiu impuse de SUA, relatează MarketWatch.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Dacă UE vrea să majoreze tarifele şi barierele deja ridicate pentru companiile amricane care fac afaceri acolo, pur şi simplu vom aplica o taxă pe maşinile lor care intră liber în SUA”, a scris Trump pe Twitter.

El a semnalat astfel că nu se dă înapoi de la un război comercial cu Europa, care în mod tradiţional este un aliat al SUA.

”Ei fac imposibil ca maşinile noastre (şi alte produse) să fie vândure acolo. Un mare dezechilibru comercial”, a mai scris preşedintele american.

Comentariile sale pe Twitter au avut loc în urma anunţului Casei Albe referitor la intenţia Statelor Unite de a impune taxe vamale de 25% pentru oţel şi de 10% pentru importurile de aluminiu.

Planurile nu exclud alianţii SUA Canada şi Europa.

Anunţul Casei Albe nu a inclus încă detalii referitoare la ţările pentru care vor fi aplicate tarifele.

Pe Twittter,Trump a apărat decizia de a impune tarife pentru oţel şi aluminiu.

”Statele Unite au un deficit comercial anual de 800 de miliarde de dolari din cauza ”acordurilor comerciale şi politicilor proaste. Locurile noastre de muncă şi bunăstarea noastră sunt date unor alte ţări care au profitat de noi ani de zile. Ei râd de cât de proşti au fost liderii noştri. S-a terminat!”, a mai scris Trump.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.