Proiectul "Microistoria. Poveşti adevărate spuse pe viu" adună istorii de la 100 de persoane despre "Cum au supravieţuit tranziţiei (de la comunism la capitalism)?", selecţia fiind în curs de finalizare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proiectul "Microistoria. Poveşti adevărate spuse pe viu" îşi propune să arhiveze poveşti ale oamenilor obişnuiţi, spuse live chiar de ei, şi capabile să-i inspire şi pe alţii. Oameni din toate categoriile sociale, etnice, de vârstă şi de gen care trăiesc azi în România povestesc live pe scenă o întâmplare din timpul perioadei de tranziţie care le-a marcat viaţa. Fiecare poveste e adevărată şi fiecare voce care o spune este autentică, deci spectacolele se plasează între documentar şi teatru. Rezultă o imagine a României, aşa cum arată ea astăzi, după 100 de ani de existenţă. 

Poveştile spuse în finala primei etape a proiectului pot fi vizionate online la www.microistoria.ro. După încheierea celei de a doua ediţii, poveştile finaliste vor fi adăugate şi ele în aceeaşi arhivă.

"Vom alege poveştile care aduc un punct de vedere personal, unic şi semnificativ pentru traseul unei persoane, având credinţa că fiecare dintre noi este relevant pentru tabloul mai mare din care facem cu toţii parte", spun organizatorii.

Pe 5 martie, ora de la ora 20.00, la ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti, strada Lipscani nr. 84-90, oameni obişnuiţi se vor confesa despre propriile experienţe.

Proiectul "Microistoria" este produs de Asociaţia Română pentru Promovarea Artelor Spectacolului, cu sprijinul ARCUB şi unteatru. Proiect finanţat de AFCN. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.