Academiei franceză de Artă şi Tehnică Cinematografică, care acordă premiile, César îi invită pe participanţi ca la ceremonia de vineri seară să poarte o panglică albă în semn de protest faţă de violenţele la adresa femeilor, anunţă AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În timpul ceremoniei premiilor César vom purta o panglică albă în semn de protest faţă de violenţele împotriva femeilor", a declarat pentru AFP Alain Terzian, preşedintele Academiei César, în prezenţa ministrului Culturii Françoise Nyssen. "Vom purta această panglică cu hotărâre şi convingere", a afirmat el. 

"Este o iniţiativă la propunerea regizoarei Tonie Marshall în colaborare cu Fundaţia femeilor care luptă împotriva violenţei aduse femeilor", a explicat preşedintele. 

"Salut acţiunile în favoarea egalităţii femei-bărbaţi şi împotriva violenţelor faţă de femei dusă de Fundaţie şi pentru care artiştii nominalizaţi la César 2018 vor fi ambasadori. #Rubanblanc", a scris pe Twitter ministrul Françoise Nyssen. 

Ministrul Culturii a spus că producătorii au "responsabilitatea" de a "combate cu forţă stereotipurile, discriminările şi hărţuirea". "Nu toleraţi, nu aveţi toleranţă pentru aceste acte oricare ar fi autorul lor", a adăugat ea.  

"O cauză trebuie să vă unească, să ne unească", cea a "egalităţii dintre femei şi bărbaţi", a mai spus ministrul. "Cert este că, filmele regizate de femei nu au încetat să progreseze în aceşti ultimi ani. Dar situaţia nu este acceptabilă. Femeile rămân mai puţin vizibile, mai puţin susţinute". 

"În 42 de ani, premiul César pentru "cel mai bun regizor" nu a fost decernat decât o singură dată unei femei (lui Tonie Marshall în 2000 pentru "Vénus Beauté").

"Printre cele 300 de lungmetraje agreate de CNC în fiecare an doar unul din cinci este regizat de o femeie. Voi - producătoare, producători - aveţi un rol decisiv de jucat aici", a subliniat Nyssen. 

Trofeele pentru cele 22 de categorii ale galei César vor fi acordate în cadrul ceremoniei care va avea loc vineri în Salle Pleyel.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.