Doi studenţi ai Facultăţii de Ştiinţa şi Tehnologia Alimentelor au realizat, în premieră la Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, un pantof din ciocolată cu ajutorul unei imprimante 3D.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Amalia Nemeş şi Alexandru Szabo au lucrat timp de câteva ore la proiect, fiind supervizaţi de doctoranda Gabriela Precup. 

„Imprimanta a sosit în luna decembrie la Laboratorul de Biotehnologii Alimentare din cadrul Institutului pentru Ştiinţele Vieţii. Am încercat şi atunci, dar nu am reuşit şi am reluat experimentul acum. Am lucrat cam patru ore, dar cel mai mult ne-a luat să stabilim toate coordonatele, toţi parametrii imprimantei, duza prin care curgea ciocolata… Imprimanta are modelele ei, noi am ales acest pantof, care poate fi umplut cu cremă, dulceaţă, praline, fiecare cu ce-şi doreşte. Am folosit ciocolată menaj, dar nu cu unt de cacao, ci cu ulei de palmier şi alte grăsimi vegetale, şi am turnat pantoful strat cu strat. Am încercat să facem floarea de decor a pantofului tot la imprimantă, din marţipan, dar nu am reuşit şi atunci am modelat-o manual. Pantoful e comestibil”, a spus Alexandru Szabo, student anul I, despre proiectul „pantoful de ciocolată”. 

Împreună cu Amalia Nemeş, care este studentă în anul al III-lea la aceeaşi facultate, el speră să aibă succes şi cu al doilea proiect pe care urmează să îl realizeze împreună, tot cu ajutorul imprimantei 3D: mărţişoare.

„Proiectele de acest fel sunt o alternativă pentru cei care nu se descurcă pe partea artistică”, a mai spus studentul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.