Show-ul "Ie, Românie" începe joi şi vineri, de la ora 21.15, la Antena 1 şi va debuta ca o aventură rurală, al cărei scop este acela de a descoperi fete harnice şi oameni talentaţi din cele nouă regiuni istorice ale României: Maramureş, Bucovina, Transilvania, Oltenia, Muntenia, Moldova, Banat, Crişana şi Dobrogea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Caravana “Ie, Românie”, condusă de Mircea Radu, va duce în fiecare regiune istorică câte două vedete, aflate în competiţie directă, şi un juriu venit special de la Bucureşti: Andreea Bălan, Nicolai Tand şi Cosmin Seleşi. Misiunea lor este să descopere cele mai frumoase fete de la ţară şi cei mai talentaţi oameni ai satului.

În finala locală, cei mai talentaţi săteni vor fi premiaţi cu 1.500 de lei, iar cea mai frumoasă fată a regiunii va primi un premiu de 5.000 de lei şi se va califica în marea finală de la Bucureşti, al cărei premiu este de 20.000 de euro.

Prima oprire a caravanei “Ie, Românie” a fost în Maramureş, ţinutul horincii şi al oamenilor care duminica merg la biserică îmbrăcaţi în costumele lor tradiţionale. 

“Dincolo de ospitalitatea extraordinară, dincolo de tradiţii şi de meştesug, dincolo de toate lucrurile care într-adevăr se păstrează aici, în Maramureş atmosfera este grozavă şi abia aştept să înceapă această emisie, pe care ştiu sigur că şi voi o aşteptaţi cu nerăbdare”, spune prezentatorul show-ului, Mircea Radu.

Pâine caldă scoasă de pe vatră, prăjituri de casă, brânzoaice cu urdă, vin fiert cu scorţişoară, tradiţionala mămăligă, cunoscută aici sub numele de coleşă, sărmăluţe în foi de varză murată, şorici frecat cu sare şi nelipsita horincă sunt câteva dintre bunătăţile cu care oamenii din Botiza, Bogdan Vodă, Şieu şi Rozavlea i-au întâmpinat pe oaspeţii de la Bucureşti.

Cele două vedete care l-au ajutat pe Mircea Radu să descopere frumoasele locului şi talentele autentice ale zonei au fost de această dată Ionuţ Iftimoaie, campion mondial K1, şi Dana Săvuică, femeie de afaceri şi fost fotomodel.

“Sunt extrem de emoţionată, pentru că îmi doream de foarte multă vreme să vin în această zonă. Aici trasăturile oamenilor sunt curate şi frumoase şi mă aştept să găsesc multe fete frumoase. Că sunt şi talentate, şi deştepte, şi gospodine, ăsta este deja un bonus. Mă bucur că văd la tot pasul frumuseţe autentică şi naturală, neprelucrată, nespoită, nealterată. Cred că vom fi câştigători atât eu, cât şi Ionuţ pentru că, până la urmă, arătăm frumuseţile noastre, care nu sunt uşor de descoperit, şi faţa nevăzută a României. Consider că ăsta este cel mai mare câştig pentru mine”, spune Dana Săvuică.

“Pentru mine, este superb să fiu aici. Am descoperit oameni minunaţi, fete frumoase, oameni talentaţi dar, mai ales, oameni gospodari, primitori, care m-au primit cu zâmbetul pe buze, care mi-au transmis energie pozitivă şi care mi-au arătat dragostea lor. Sunt fericit că fac parte din acest proiect”, adaugă Ionuţ Iftimoaie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.