Opozantul rus Aleksei Navalnîi a anunţat joi că a fost reţinut de poliţie, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Mă duc undeva!”, a scris bloggerul şi activistul anticorupţie pe Twitter.

Aleksei Navalnîi, în vârstă de 41 de ani, s-a impus în ultimii ani drept cel mai important opozant al preşedintelui rus Vladimir Putin.

Candidatura sa în alegerile prezidenţiale de la 18 martie a fost respinsă în decembrie de către Comisia Electorală, din cauza unei condamnări, în trecut, la o pedeapsă cu închsoarea, cu suspendare.

Opozantul îndeamnă la o boicotare a scrutinului, cu speranţa de a face să scadă nivelul particopării şi de a păta astfel realegerea aşteptată a lui Putin.

Leonid Volkov, un colaborator al lui Navalnîi, a anunţat, tot pe Twitter, că a fost reţinut în timp ce se afla pe Aeroportul Şeremetievo, la Moscova.

Potrivit lui Navalnîi, Leonid Volkov se pregătea să ia un avion către republica rusă Başchiria (sau Başcortostan), situată în centrul ţării, pentru a pregăti operaţiuni de monitorizare a alegerilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.