Primul centru integrat de medicină nucleară din România a fost inaugurat, miercuri, la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila” din Bucureşti, după o investiţie de peste 4,3 milioane de euro. Aparatura cu care este dotat centrul va fi utilizată în depistarea afecţiunilor oncologice, cardiovasculare şi neurologice, cu administrarea unei doze minime de radiaţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Apărării Naţionale (MApN), miercuri, a fost inaugurat primul centru integrat de medicină nucleară din România, la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila” din Bucureşti.

Proiectul, implementat de conducerea spitalului cu sprijinul Ministerului Apărării Naţionale, a avut ca obiectiv dezvoltarea unei infrastructuri medicale unitare.

”Centrul integrat de medicină nucleară este utilizat în depistarea afecţiunilor oncologice, cardiovasculare şi neurologice. Tehnologia oferă posibilitatea realizării de investigaţii neinvazive de specialitate, utilizând orice radiotrasor existent pe piaţa investigaţiilor imagistice de profil, generând imagini funcţionale şi moleculare care indică alterările organelor şi ţesuturilor explorate, fără efecte secundare. Toate acestea, realizându-se în condiţiile administrării unei doze minime de radiaţie, fără a influenţa, în vreun fel, calitatea diagnosticului”, anunţă MApN. 

Construcţia şi dotarea Centrului integrat de medicină nucleară s-a realizat după o investiţie de 4.368.006,86 euro cu TVA, în care au fost prevăzute şi costurile necesare programelor de pregătire şi supra-specializare a personalului medical implicat.

Potrvit oficialilor MApN, centrul dispune de toate avizele de specialitate pentru începerea activităţii medicale de diagnostic, respectiv de la Direcţia de Sănătate Publică şi Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare (CNCAN).

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.