Peste trei sferturi dintre respondenţii unui sondaj realizat de Washington Post şi ABC News consideră că Congresul nu face destule pentru a opri atacurile cu arme de foc, iar peste 60% au spus acelaşi lucru şi despre Donald Trump, scrie Politico.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sondajul a fost făcut în urma atacului de la un liceu din Florida, acolo unde un fost elev a deschis focul şi a omorât 17 persoane.

Jumătate dintre respondenţi au spus că ar susţine o interdicţie asupra armelor de asalt, cele care sunt folosite de obicei în atacuri, iar 46% s-ar opune unei asemenea interdicţii. 58% au spus că legi mai stricte privind accesul la arme ar fi prevenit atacul de săptămâna trecută.

Dintre cei întrebaţi, 51% consideră că atacul nu ar fi putut fi prevenit dacă profesorii ar avea voie să poarte arme. De asemenea, 77% cred că verificarea mai eficientă a problemelor psihologice, precum şi tratarea problemelor ar fi prevenit atacul.

În plus, 57% au spus că atacurile cu arme de foc sunt cauzate de „problemele în a identifica şi trata persoanele cu probleme psihologice”, iar doar 28% cred că aceste atacuri vin drept consecinţă a legilor privind portul de arme.

Sondajul comandat de Washington Post şi ABC News a avut loc între 15 şi 18 februarie, pe un eşantion de 808 persoane intervievate la telefon. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.