Amsterdam, 16 februarie 2018 - Bruno Even (49 de ani) a fost desemnat noul director general al Airbus Helicopters, mandatul său începând cu 1 aprilie 2018. Acesta va face parte din Comitetul Executiv al companiei şi îi va raporta direct lui Tom Enders, CEO Airbus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Înainte de Airbus, Bruno Even a deţinut, din 2015, poziţia de CEO al diviziei Helicopter Engines în compania Safran.  Even îi succede lui Guillaume Faury, care va prelua, începând de săptamâna viitoare, funcţia de Preşedinte Airbus Commercial Aircraft.

“Sunt foarte bucuros că am adus alături de noi un director cu foarte multă experienţă cum este Bruno Even”, a spus Tom Enders, CEO Airbus. “Bruno a avut, încă de tânăr, o ascensiune rapidă în compania Safran. Experienţa sa vastă în domeniul industriei elicopterelor şi focusul permanent asupra clienţilor, împreună cu expertiza sa în Programe şi Inginerie fac din Bruno candidatul ideal pentru a-i succede lui Guillaume Faury şi pentru a continua călătoria noastră de succes într-un mediu de afaceri foarte solicitant.”

Absolvent al Ecole Polytechnique, Bruno Even s-a alăturat Ministerului Apărării în 1992, unde a fost responsabil de dezvoltarea componentei spaţiale pentru satelitul Helios II. În 1997, s-a transferat la Ministerul Afacerilor Externe în calitate de consilier tehnic al Directorului pentru Afaceri Strategice, Securitate şi Dezarmare. Doi ani mai târziu s-a alăturat echipei Safran Helicopter Engines (fosta Turbomeca) unde a ocupat mai multe funcţii de conducere până la aceea de vice-preşedinte executiv al diviziei Support and Services. În perioada 2013-2015, Even a fost director general al Safran Electronics & Defense (fosta Sagem).

Despre Airbus

Airbus este lider mondial în domeniul aeronautic, al spaţiului şi serviciilor conexe. În 2016, compania a generat venituri de 67 de miliarde de euro şi a angajat aproximativ 134.000 de oameni. Airbus oferă cea mai complexă gamă de aeronave de pasageri, cu o capacitate de la 100 la peste 600 de locuri. Airbus este, de asemenea, lider european în ceea ce priveşte avioanele cisternă, cele de luptă, de transport şi pentru alte misiuni, precum şi una dintre cele mai mari companii spaţiale din lume. În domeniul elicopterelor, Airbus oferă cele mai eficiente soluţii civile şi militare de la nivel mondial.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.