Cântăreţul Johnny Hallyday şi-ar fi scos din testament cei doi copii biologici, Laura Smet şi David Hallyday, pentru că le-ar fi făcut donaţii în timpul vieţii, potrivit unui document pe care RTL şi Le Point l-au prezentat drept ultima variantă a testamentului artistului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Nu prevăd în mod expres nicio dispoziţie în acest testament sau în orice alt document referitoare la copiii mei David Smet şi Laura Smet, cărora le-am făcut deja donaţii", arată acest document.

RTL şi Le Point nu au reprodus pe larg documentul, care a fost redactat în limba engleză în iulie 2014 la Los Angeles, în prezenţa unui notar.

Potrivit documentelor întocmite în prezenţa unui notar din Paris, Laura Smet a primit suma de 442.000 de euro, în decembrie 2003, şi 450.000 de euro, în februarie 2007. Potrivit RTL şi Le Point, aceste sume au ajutat-o pe fiica artistului să îşi cumpere două apartamente în capitala Franţei.

În plus, potrivit RTL şi Le Point, Laura Smet, în vârstă de 34 de ani, primeşte, începând din anul 2004, aproximativ 5.000 de euro pe lună.

În martie 2002, David Hallyday, în vârstă de 51 de ani, a primit jumătate dintr-o vilă de lux din al XIV-lea arondisment din Paris, care le-a aparţinut părinţilor săi, Johnny şi Sylvie Vartan.

Potrivit Le Point, această reşedinţă ar fi estimată în prezent la aproape 20 de milioane de euro.

Avocatul Laurei Smet, contactat de AFP, a refuzat să comenteze informaţiile.

Copiii biologici ai lui Johnny Hallyday contestă testamentul artistului francez după ce au fost excluşi, iar singurele beneficiare sunt cea de-a patra soţie a muzicianului francez, Laeticia, şi cele două fiice adoptate de cuplu. Avocaţii Laurei Smet susţin că testamentul, întocmit în California, contravine legilor franceze care interzic dezmoştenirea copiilor.

„Dacă s-ar aplica legislaţia franceză, celor patru copii ai lui Johnny Hallyday le-ar reveni câte 18,75% din patrimoniul starului francez”, a scris Le Point, precizând că averea artistului este estimată între 20 şi 30 de milioane de euro.

Johnny Hallyday s-a căsătorit cu Laeticia în 1996. Cuplul a adoptat două fete născute în Vietnam, Jade şi Joy. Potrivit testamentului, în cazul decesului Laeticiei, averea va rămâne celor două fiice adoptive.

Jean-Philippe Smet, cunoscut sub numele de scenă Johnny Hallyday, s-a născut pe 15 iunie 1943. La vârsta de 13 ani a urcat pentru prima dată pe scenă. S-a întâmplat la Copenhaga, unde a cântat „La Ballade de Davy Crockett”. În 1957, a asistat la proiecţia filmului „Lovin’ You”, cu idolul său, Elvis Presley. Atunci s-a hotărât să devină cântăreţ de rock’n’roll.

La vârsta de 16 ani şi-a luat numele de Johnny Hallyday. Printre cele mai cunoscute albume ale sale se numără „Johnny chante Hallyday” (1965), „Derrière l’amour” (1976), „Lorada” (1995), „Sang pour sang” (1999), „Le Coeur des hommes” (2007) şi „Ça ne finira jamais” (2008).

În 2014, la vârsta de 71 de ani, artistul, care a fost supranumit „Elvis francez”, a lansat cel de-al 49-lea album de studio, „Rester vivant”.

A lansat 46 de albume de studio, 25 de albume live, opt filme şi a câştigat 18 discuri de platină. Potrivit AFP, albumele lui Johnny Hallyday a fost vândute în peste 110 milioane de albume.

Johnny Hallyday a murit pe 6 decembrie 2017, la vârsta de 74 de ani, din cauza unui cancer pulmonar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.