Organizarea şi funcţionarea Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale (MCIN) a fost supusă dezbaterii publice până pe 23 februarie, potrivit site-ului cultura.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Hotărârea Guvernului nr. 90/2010 va fi completată cu alineatul la articolul 9: „În contextul demersurilor de pregătire, organizare şi exercitare de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, numărul maxim de posturi din cadrul Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale prevăzut la alin.(2) se suplimentează până la data de 31 august 2019, cu 8 posturi de natură contractuală”.

Alineatul 2 al articolului 9, modificat în urmă cu un doi ani, arată: „Numărul maxim de posturi este de 195, exclusiv demnitarii şi cabinetul ministrului”.

Ȋn prezent, în structura organizatorică a ministerului funcţionează Direcţia Relaţii Internaţionale şi Afaceri Europene, cu rol în gestionarea problematicilor Uniunii Europene în domeniul culturii, „în vederea îndeplinirii obligaţiilor ce revin României în calitate de stat membru al UE, precum şi a promovării eficiente a intereselor României la nivelul acestei organizaţii”.

Suplimentarea numărului de posturi va fi făcută în cadrul Direcţiei Relaţii Internaţionale şi Afaceri Europene.

La 1 ianuarie 2019, România va prelua pentru o perioadă de şase luni preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.