Medicii au anunţat, marţi, confirmarea virusului gripal la alte patru persoane care au murit în ultima perioadă, fiind vorba despre două femei şi doi bărbaţi din judeţele Mureş, Bihor, Ilfov şi Iaşi. Toţi pacienţii sufereau de boli cronice şi nu se vaccinaseră antigripal, numărul deceselor ajungţnd la 26.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a anunţat, marţi, confirmarea virusului gripal la alţi patru pacienţi care au decedat.

Trei dintre pacienţi au avut virus gripal de tip B  - o femeie de 63 de ani din judeţul Mureş, o femeie de 72 de ani din Iaşi şi un bărbat de 72 de ani din Ilfov – toţi având boli cronice şi nefiind vaccinaţi antigripal.

Femeia din Mureş a murti în cursul zilei de luni, în timp ce celelalte două decese s-au înregistrat la începutul lunii februarie.

De asemenea, s-a confirmat virus gripal de tip A, pandemic, la un bărbat de 77 de ani din judeţul Bigor, decedat în 10 februarie. De asemenea, pacientul nu fusese vaccinat şi suferea de diferite boli cronice.

Potrivit specialiştilor, numărul deceselor provocate de gripă a ajuns la 26.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.