Un bărbat din judeţul Buzău, căutat de autorităţile din Italia pentru trafic de persoane şi sclavie, a fost depistat de către poliţişti în oraşul natal, la Râmnicu Sărat. Bărbatul are o condamnare de peste opt ani de închisoare pentru că a dus o femeie în Italia şi a obligat-o să cerşească, luându-i toţi banii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bărbatul de 41 de ani din Râmnicu Sărat era urmărit la nivel internaţional, iar pe numele său era emis mandat european de arestare pentru comiterea unor infracţiuni de trafic de persoane şi sclavie pe teritoriul Italiei.

Potrivit unor surse judiciare, bărbatul a dus o femeie, rudă cu el, în Italia şi a obligat-o să cerşească o perioadă mai mare de timp, luându-i toţi banii.

În cele din urmă, femeia a reuşit să scape şi l-a reclamat, acesta fiind condamnat de instanţa din Italia la o pedepasă de peste 8 ani de închisoare. Numai că bărbatul a reuşit să fugă din Italia şi să se refugieze acasă, la Râmnicu Sărat unde a fost găsit de poliţişti.

Bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti şi ulterior Curţii de Apel Ploieşti, care a dispus arestarea sa preventivă pentru o perioadă de 15 zile, în vederea extrădării. El a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău.

Pentru depistarea celui în cauză, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.