PNL a depus, marţi, în plenul Camerei Deputaţilor, moţiunea simplă împotriva ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, intitulată „Lia Olguţa Vasilescu – Ministrul Minciunii şi al Injustiţiei Sociale”, urmând ca aceasta să fie citită şi votată în plen săptămâna viitoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit textului moţiunii, „românii au salarii mai mici sau, mai mult decât atât, trebuie să aducă bani de acasă la sfârşitul unei luni de muncă”.
 
”Luni de zile aţi minţit că salariile nu vor scădea, ci vor creşte, iar de aici înainte nimeni nu mai are încredere în dumneavoastră şi în Guvernul din care faceţi parte! Aţi fost demascată de propria incompetenţă şi aţi continuat cu sfidarea populaţiei”, îi transmit semnatarii Olguţei Vasilescu.
 
De asemenea, liberalii afirmă că sunt şi români cărora salariile le-au crescut, dar aceia sunt parlamentarii şi miniştrii.
 
„Aţi anunţat creşteri, însă nu aţi spus că va creşte numărul românilor cu salarii mai mici! Sunt şi salarii care au crescut! Cele ale parlamentarilor şi ale miniştrilor! Explicaţi, doamnă ministru, cum v-a scăzut salariul, pentru că aşa aţi afirmat, în condiţiile în care luaţi cu 1.000 de lei mai mult? Avem speranţa, stimaţi colegi, că nu veţi vota astăzi gândindu-vă la propriul buzunar, ci la cetăţenii din circumscripţia electorală din care proveniţi dumneavoastră. Trebuie să votaţi luând în calcul efectele mandatului doamnei Olguţa Vasilescu asupra oamenilor de rând”, se mai arată în textul moţiunii.
 
PNL îi transmite ministrului Muncii să renunţe să enumere cifre şi procente fără „noimă”.
 
„Doamnă ministru, o să vină şi rândul dumneavoastră să vă spuneţi punctul de vedere la tribuna Parlamentului. Un sfat: renunţaţi să enumeraţi cifre şi procente fără noimă, dând impresia unui ministru eficient. Explicaţi-le celor peste două milioane de români, care au primit mai puţini bani pe luna ianuarie, cum se face că iniţiativele dumneavoastră au efecte bune pe hârtie, dar nu se simt în buzunarul lor”, se mai arată în text.
 
PNL a anunţat luni că va depune o moţiune simplă împotriva ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, liberalii acuzând ”haosul” din sistemul de salarizare.
 
Maria Calista a spus că PNL va prezenta, după 15 februarie, fluturaşii de salarii ale celor care au lefurile micşorate.
 
„Bineînţeles că am adunat aceste probe. Motivul pentru care PNL nu a ieşit încă public cu aceste documente este că vor mai fi salarii care vor trebui acordate până pe data de 15 februarie. Am luat decizia ca, în momentul în care vom ieşi cu aceşti fluturaşi, ei să cuprindă toate categoriile socio-profesionale care există în România. Inclusiv astăzi am avut o întâlnire cu Institutul de Criminalistică, care ne-a prezentat un set de fluturaşi cu scăderi de salarii. Ei tot vin, în prezent tot primim astfel de documente”, a continuat aceasta.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.