Google a livrat 3,9 milioane de smartphone-uri din seria Pixel în 2017, conform International Data Corporation (IDC).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Analiza realizată de IDC relevă că, în 2017, Google a livrat 3,9 milioane de smartphone-uri din seria Pixel. În analiză este inclusă atât prima versiune, lansată în 2016, cât şi cea de-a doua, lansată anul trecut.

Anunţul făcut de către Directorul de Cercetare de la IDC, Francisco Jeronimo, se încadrează în estimarea oficială a celor de la Google, care au spus că livrările pentru smartphone-urile Pixel s-au dublat în 2017.

Google nu face publice date exacte despre vânzările smartphone-urilor sale, ci doar estimări de ordin general, ceea ce este de înţeles ţinând cont cât de puţin reprezintă 3,9 milioane de unităţi dintr-o piaţă de 1,5 miliarde de unităţi.

Google a lansat anul trecut a doua generaţie a smartphone-ului Pixel pe care susţine că îl dezvoltă în întregime în cadrul propriilor fabrici, deşi există mai multe indicii conform cărora execuţia este realizată în continuare de partenerii companiei, precum HTC.

De asemenea, Google continuă politica bizară a disponibilităţii limitate. Ignorând restul lumii, Pixel 2 este disponibil doar în Australia, Canada, Germania, Porto Rico, Marea Britanie şi Statele Unite.

La fel de bizar este că a doua versiune a smartphone-ului lansat anul trecut, Pixel 2 XL, are o disponibilitate diferită. Acesta, în afară de ţările în care se comercializează Pixel 2, mai poate fi cumpărat pe căi oficiale în Italia şi Spania.

În România, smartphone-urile Google sunt aduse din piaţa gri şi costă pe măsură. Spre exemplu, versiunea de 64 GB a lui Pixel 2 XL costă la Emag 4.699 de lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.