Cifra de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut anul trecut cu 11,1% faţă de 2016, ritm încetinit faţă de cel din anul anterior, în timp ce serviciile prestate populaţiei au avansat cu 15,5%, potrivit datelor publicate luni de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În 2016, afacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete au urcat cu 18% faţă de 2015.

Afacerile cu maşini au fost stimulate în 2017 de eliminarea timbrului de mediu pentru maşinile second-hand, de la 1 februarie, ceea ce a adus la creşterea masivă a înmatriculărilor. 

”În anul 2017 comparativ cu anul 2016, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a crescut cu 11,1% datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+50,6%), întreţinerea şi repararea autovehiculelor (+22,9%), comerţul cu autovehicule (+10,4%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+7,3%)”, se arată în comunicat.

Totodată, activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în anul 2017 a înregistrat o cifră de afaceri cu 15,5% mai mare comparativ cu anul 2016.

Avansul a fost susţinut de activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+23,9%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+13,9%), activitǎţile agenţiilor turistice şi turoperatorilor (+12,2%) şi de la activităţile de spălare, curăţare şi vopsirea textilelor şi blǎnurilor (+8,9%). Serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare au scăzut cu 17,5%.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.