Preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi, Graţiela Drăghici, a ajuns din nou ţinta glumelor, după ce, într-un interviu acordat Ştirilor TVR, aceasta a dat explicaţii cu privire la angajarea de către companiile cu peste 50 de muncitori a unui expert în egalitatea de şanse. afirmând că „avem încă în România meserii masculinizante şi meserii feminizante”, reluând argumentele legate de "omul de servici" şi de "motostivuitor". Aceasta deşi explicase că în interviul anterior, acordat Pro TV, a greşit din cauza numărului mare de întrebări şi a presiunii timpului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Avem încă în România meserii masculinizante şi meserii feminizante. Aţi văzut, vedem pe televizoare femeile de servici din România. De ce este feminizantă? De ce n-avem om de servici? De ce avem muncitori de pe şantiere sau muncitorul cutare, de ce n-avem muncitoarea de pe şantier? Nu este exemplu. Motostivuitorul, ce vreţi dumneavoastră, tractorist”, a afirmat Graţiela Drăghici

Drăghici a declarat, la Ştirile Pro TV, după ce premierul Dăncilă a anunţat că firmele cu peste 50 de angajaţi vor fi obligate să angajeze un expert în egalitatea de şanse, că fiecare companie va decide dacă va angaja sau nu un expert, întrebându-se de ce femeile nu pot fi "motostivuitor" sau bărbaţii "om de servici".

Ulterior, într-o postare pe Facebook, ea şi-a explicat greşeala, invocând întrebările numeroase, dorinţa de a explica legea adoptată recent de Guvern şi presiunea timpului, dat fiind că urma să acorde un interviu şi Televiziunii publice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.