PNL susţine că Ordonanţa de urgenţă 3/2018, adoptată joi de Guvernul Dăncilă, creează „inechităţi şi introduce soluţii absurde” şi, de aceea, liberalii solicită respingerea OUG 79/2017, dar şi renunţarea la transferul de contribuţii sociale din sarcina angajatorului la angajat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Este cu totul revoltătoare situaţia în care a ajuns Guvernul PSDragnea 3, care aleargă acum ca un apucat să cârpească gogoaşa fiscală a mutării contribuţiilor de la angajator la angajat, umflată peste măsură. OUG 3/2018, adoptată ieri de Guvern, nu doar că nu echilibrează situaţia, dar generează inechităţi şi introduce soluţii dintre cele absurde, discriminatorii, împotriva eticii fiscale şi a economiei libere de piaţă”, susţine PNL.

Liberalii susţin că este absurd ca statul să devină un plătitor, în cadrul unei relaţii contractuale între privaţi.

„PSD încalcă prin aceste reglementări însăşi funcţia statului, adică aceea de a oferi servicii publice de calitate cetăţenilor săi pe baza sumelor achitate de contribuabili. Este cu totul absurd ca statul să devină un plătitor, în cadrul unei relaţii contractuale între privaţi, de obligaţii fiscale pentru anumite categorii socio-profesionale”, continuă ei.

De asemenea, PNL suţine că românii nu beneficiază de OUG 3/2018, iar acordarea unui ajutor de stat doar anumitor categorii sociale nu este corectă.

„Fără ca beneficiarii OUG 3/2018 să poarte vreo vină, Guvernul încalcă principiile justei aşezări ale sarcinii fiscale şi ale egalităţii de tratament în faţa legii. Nu este acceptabil ca, pentru anumite categorii de salariaţi, Guvernul să acorde o formă de ajutor de stat, plătind de la bugetul de stat o parte din contribuţiile sociale datorate de angajat! Această ordonanţă generează ideea că anumiţi cetăţeni sunt mai importanţi ca alţii şi anumiţi investitori sunt mai importanţi ca alţii, meritând o abordare diferenţiată din partea statului român. Mai mult, introducerea condiţiei de majorare cu 20% a salariului brut, faţă de luna decembrie 2017, este o imixtiune gravă a Guvernului în contractele individuale de muncă dintre părţi”, mai spune PNL.

PNL afirmă că nu acceptă această ordonanţă „doar pentru a rezolva o gafă a Guvernului”, iar „într-o asemenea situaţie ireală ne punem întrebarea: de ce nu ar fi legitimă revendicarea persoanelor care lucrează pe salariul minim ca statul să le achite contribuţiile sociale?”.

“PNL  solicită respingerea OUG 79/2017 şi renunţarea la transferul contribuţiilor de la angajator la angajat. În cazul în care OUG 79/2017, OG 4/2017, OUG 60/2017 privind suprataxarea neangajării persoanelor cu dizabilităţi şi OUG 3/2018 nu vor fi modificate potrivit solicitărilor PNL, anunţăm atacarea acestora la Curtea Constituţională”, conchid liberalii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.