Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a avut, joi, o întrevedere, cu Cord Meier-Klodt, ambasadorul Republicii Federale Germania în Romania. Tăriceanu a subliniat importanţa asigurării, într-un context de dialog şi comunicare deschisă şi constantă, de către partenerii apropiaţi ai României a unor abordări care să reflecte corect şi echitabil etapele şi rezultatul procesului legislativ.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform unui comunicat, întâlnirea a prilejuit trecerea în revistă a principalelor aspecte de interes actual ale agendei bilaterale, în contextul reciproc favorabil al relaţiilor de cooperare economică dintre cele două ţări, precum şi a contribuţiei pe care România doreşte să o aibă la agenda europeană curentă.

Preşedintele Senatului a exprimat interesul pentru reluarea dialogului interparlamentar, urmare a alegerilor din Bundestag din septembrie 2017, arătând că o contribuţie însemnată în promovarea diplomaţiei parlamentare o are activitatea susţinută a celor două Grupuri parlamentare de prietenie. Partea română a exprimat încrederea că acest dialog va fi reluat odată cu reconstituirea în Bundestag a Grupului parlamentar de prietenie cu România.

”Domnul Călin Popescu-Tăriceanu a menţionat atenţia consecventă acordată de Parlament, ca for reprezentativ suprem, reformelor legislative în domenii fundamentale pentru consolidarea statului de drept şi independenţei justiţiei, pe primul plan aflându-se protecţia drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor. A subliniat importanţa asigurării, într-un context de dialog şi comunicare deschisă şi constantă, de către partenerii apropiaţi ai României a unor abordări care să reflecte corect şi echitabil etapele şi rezultatul procesului legislativ luând în considerare întreg sistemul instituţional garantat de Constituţie”, se mai arată în comunicat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.