Agenţia Europeană pentru Siguranţă în Aviaţie (EASA) şi Airbus Helicopters au implementat o autorizare unică pentru organizaţie de producţie (POA). Aceasta înlocuieşte autorizările naţionale anterioare obtinute pentru Franţa, Germania şi Spania cu un cadru interconectat care facilitează schimburile industriale între unităţile de producţie ale Airbus Helicopters şi sprijină strategia companiei asupra specializării platformelor industriale din Europa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Implementarea autorizării unice POA ne permite să operăm ca o companie integrată în adevăratul sens al cuvântului, o altă consecinţă fiind aceea că diferitele noastre facilităţi de producţie nu mai sunt percepute între ele drept furnizori, din punct de vedere al reglementărilor”, a spus Christian Cornille, Executive Vice-President Industry al Airbus Helicopters.  “Doresc să felicit echipele noastre şi să mulţumesc EASA pentru sprijinul acordat în vederea atingerii acestui obiectiv care va eficientiza procesele de certificare asociate activităţilor noastre de producţie, va crea sinergii şi va spori competitivitatea noastră.”

“O certificare POA unică are o valoare deosebită pentru Airbus Helicopters deoarece asigură continuitatea procedurilor de producţie la nivelul diferitelor unităţi de producţie din Europa, cu respectarea celor mai mari standarde în materie de siguranţă din Europa”, a spus Ralf Erckmann, director adjunct Flight Standards la EASA. „Este în egală măsură dovada că EASA şi Autorităţile Naţionale de Aviaţie Europene cooperează în beneficiul industriei aviatice europene şi al clienţilor ei.”

Din iunie 2016, Airbus Helicopters operează conform unei autorizări unice EASA pentru organizaţie de design (DOA), care a simplificat şi armonizat dezvoltarea proceselor şi a facilitat implementarea unei abordări transnaţionale a procesului de certificare, inclusiv prin înfiinţarea unui birou unificat de navigabilitate la nivelul Airbus Helicopters.

Despre Airbus

Airbus este lider mondial în domeniul aeronautic, al spaţiului şi serviciilor conexe. În 2016, compania a generat venituri de 67 de miliarde de euro şi a angajat aproximativ 134.000 de oameni. Airbus oferă cea mai cuprinzătoare gamă de aeronave de pasageri, cu o capacitate de la 100 la peste 600 de locuri. Airbus este, de asemenea, lider european în ceea ce priveşte avioanele cisternă, cele de luptă, de transport şi pentru alte misiuni, precum şi una dintre cele mai mari companii spaţiale din lume. În domeniul elicopterelor, Airbus oferă cele mai eficiente soluţii civile şi militare de la nivel mondial.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.