Procurorul şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Daniel Horodniceanu spune că un magistrat trebuie sancţionat disciplinar sau penal dacă are un comportament neadecvat, însă diversele atacuri asupra Ministerului Public în general şi generalizarea cazurilor şubrezesc sistemul judiciar în ansamblul tău şi vulnerabilizează statul român.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Orice comportament al unui magistrat, de natură a aduce răspunderea penală sau disciplinară a acestuia, trebuie sancţionat în cel mai scurt timp”, a declarat Daniel Horodniceanu, marţi, în conferinţa de presă organizată pentru prezentarea raportului de bilanţ pentru anul 2017.

Procurorul şef al DIICOT este de părere că atacurile la adresa Ministerului Public şi generalizarea unor comportamente ale magistraţilor şubrezesc sistemul judiciar şi slăbesc statul român.

"Ceea ce nu trebuie să se întâmple este generalizarea criticii la o parte sau la întregul sistem judiciar. Atacurile aduse Ministerului Public în general sau unei direcţii sau secţii a acestuia nu fac decât să şubrezească sistemul judiciar în ansamblul său şi să vulnerabilizeze statul român. La fel ca în orice alt domeniu, erorile şi comportamentele deviante trebuie abordate şi remediate sau eliminate punctual”, a mai spus Daniel Horodniceanu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.