Angajaţii de la departamentele Financiar şi Administrativ al DIICOT pierd la salariu, în urma modificărilor fiscale aproximativ 25 la sută, a declarat, marţi, procurorul şef al DIICOT, Daniel Horodniceanu. El a precizat că salariile procurorilor rămn nemodificate - nu scad, dar nici nu cresc.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Există angajaţi care pierd din salariu, ca urmare a acestor modificări, angajaţi ale căror salarii nu se modifică şi angajaţi care pierd drastic, adică aproximativ 25 la sută, precum cei de la departamentele Financiar şi Administrativ ale DIICOT. Procurorii nici nu câştigă, dar nici nu pierd, spre deosebire de grefieri sau de poliţiştii judiciari", a declarat, într-o conferinţă de presă, procurorul şef al DIICOT, care a prezentat bilanţul de activitate pentru 2017.

Personalul auxiliar de specialitate şi conex din cadrul instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea a anunţat declanşarea protestelor începând cu 1 februarie, reclamând că în urma transferului contribuţiilor sociale din sarcina angajatorului la angajat grefierii cu vechime mai mare de 15 ani în muncă şi în funcţie vor pierde la salariu sume cuprinse între 36 şi 500 de lei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.