Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat, marţi, la Parlament, că noua lege a pensiilor nu va avea un impact bugetar mic, iar cel mai optimist scenariu de aplicare a legii pensiilor e "mâine", cel mai pesimist e ”când spune programul de guvernare".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„E obligaţia Ministerului de Finanţe să găsească resursele pentru o măsură sau alta. Nu va fi un impact mic. Vorbim de o schimbare radicală pe această zonă, o schimbare normală, logică şi de bun simţ. Va avea un impact bugetar însemnat şi, ca abordare, sunt pentru a îndrepta cât mai repede ce s-a făcut greşit în trecut. Este un drept al fiecăruia care a lucrat o viaţă întreagă şi nu vreau să întindem foarte mult aplicarea acestei legi”, a declarat Eugen Teodorovici.

De asemenea, acesta a spus că vrea ca în luna februarie să vadă o formă definitivă a legii, pentru a putea fi dezbătută în Guvern şi în coaliţie. El a mai afirmat că cel mai optimist scenariu pentru aplicarea legii este „mâine”, iar „cel mai pesimist e când spune programul de guvernare”.

„În luna februarie eu vreau să văd o formă definitivă, un impact cât de cât a ceea ce înseamnă această nouă lege şi pentru a discuta apoi la nivelul Guvernului, coaliţiei ,timpul în care putem să aplicăm o astfel de lege, desigur, la propunerea Ministerului de Finanţe. Eu sunt adeptul aplicării cât mai rapide. Cel mai optimist (scenariu de aplicare a legii pensiilor – n.r.) e de mâine, cel mai pesimist e când spune programul de guvernare”, a continuat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.